hirdetés
Szabolcsi töltött káposzta recept: így készül az igazi
A töltött káposzta a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb fogása, ami minden család ünnepi asztalának kihagyhatatlan része. Elkészítése kicsit időigényes, de a végeredmény megéri a fáradozást. Íme az igazi szabolcsi töltött káposzta recept!
Karalábés tészta recept: ez sokkal finomabb, mint a káposztás verzió
Hozzávalók
- 2 közepes fej káposzta
- 40 dkg savanyított káposzta
- 1 kg sertéslapocka (vagy sertésdagadó)
- 25 dkg rizs
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 1 evőkanál só
- bors ízlés szerint
- 10 dl paradicsomlé
- 15 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg kolbász
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 1 evőkanál cukor
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!