Elkészítés:
A babapiskótát tegyük egy zárható tasakba majd egy nyújtófa segítségével morzsoljuk össze őket. Az olvasztott vajat adjuk hozzá a piskótamorzsákhoz, és alaposan keverjük össze, amíg egyenletes masszát nem kapunk.
A keveréket egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljára nyomkodjuk (körülbelül 24 cm átmérőjű) és egyenletesen terítsük el az alján. Jól nyomkodjuk össze, hogy szilárd alapot kapjunk, majd tegyük a formát a hűtőbe, míg elkészítjük hozzá a tölteléket.
Egy tálban keverjük simára a friss sajtot a porcukorral és a vaníliás cukorral. Egy másik tálban verjük fel a tejszínt és adjuk hozzá a tejszín keményítőt a csomagoláson leírtak szerint. Óvatosan forgassuk bele a felvert tejszínt a sajtos keverékbe, amíg teljesen homogén krémet nem kapunk.
A krémet egyenletesen kenjük a kész piskótaalapra, aztán helyezzük a tortát legalább 4 órára, vagy egy éjszakára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
Opcionálisan: olvasszuk meg a csokoládét és öntsük a megdermedt torta tetejére. Ízlés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel is.
Tálalás előtt óvatosan távolítsuk el a tortaformát, és szeleteljük fel a süteményt.
Jó étvágyat kívánunk.
Ez is érdekelhet: