Sötét foltokat látsz a karfiolon!? Akkor ezt kell tenned!
Mik azok a sötét foltok a karfiolon? Penész, vagy lehet még rosszabb? A szakértők elárulták, hogy miért alakulnak ki és azt is, hogy biztonságosan fogyasztható-e a zöldség, annak ellenére, hogy így néz ki.
Bizonyára már te is találkoztál olyan karfiollal a boltban, vagy vásárlás után otthon, amelynek a külső fehér részén feketés kis pöttyök foltok jelentek meg. Főleg akkor figyelhető ez meg, ha a zöldség már egy ideje a hűtőben pihen.
Ez is érdekelhet: A sztárkertész 7 tuti tippje, erre használd a tejet a kertben
Van aki megpróbálja lemosni a foltokat, amiket szennyeződésnek gondolnak, mások egyszerűen lekaparják, vagy kivágják őket késsel, de akadnak olyanok is akik az egészet a szemétbe dobják. De vajon melyikük dönt helyesen? Valóban kerülni kell a foltos karfiolok fogyasztását?
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!