hirdetés
Somlói kocka recept gazdagon: krémes és ellenállhatatlan ez a finomság
A somlói kocka igazán ínycsiklandó, réteges sütemény, ami a hagyományos somlói galuska alapjaira épít, ám kocka formában tálalva még különlegesebb. Ez a változat kétféle, sárga és kakaós piskótalapból, valamint vaníliás és csokoládés pudingos krémből áll, amiket rumos öntettel locsolunk meg. A tetején lágy tejszínhab és csokoládéöntet teszi teljessé.
Ajánló: Leopárd kalács recept, de rég sütöttem, pedig nagyon imádjuk
Hozzávalók
Sárga piskóta:
- 4 db tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 4 púpozott evőkanál liszt
- Fél csomag sütőpor
Barna piskóta:
- 4 db tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 3 púpozott evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- Fél csomag sütőpor
Vaníliás krém:
- 6 dkg vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 5-6 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Csokoládés krém:
- 6 dkg csokoládés pudingpor
- 7 dl tej
- 5-6 evőkanál kristálycukor
Rumos öntet:
- 0,5 dl víz
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál rum
Csokoládéöntet:
- 1 liter tej
- 3 púpozott evőkanál liszt
- 10 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 dl rum
Tejszínhab a tetejére:
- 500 ml Hulala tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Díszítéshez:
- 5-6 dkg tejcsokoládé
- 1 teáskanál olaj
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!