Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Savanyított cukkini a nagymamám receptje alapján

Savanyított cukkini a nagymamám receptje alapján
hirdetés

Savanyított cukkini a nagymamám receptje alapján

Elhoztam nektek egy nagyon régi receptet, ami egy ízletes savanyított tök elkészítésének lépéseit mutatjuk be. Ezzel a módszerrel könnyedén eltehetjük télire is akár a zsenge tököt, hogy később is élvezhessük annak friss, ropogós ízét. Nem egy bonyolult recept így, hogy bárki egyszerűen és sikeresen elkészítheti ezt a finomságot. Négy darab egy literes befőttesüvegre lesz szükség. Most lássuk, hogyan készül a savanyított tök és mi kell még hozzá!

HOZZÁVALÓK

  • 4 db 1 literes befőttesüveghez:
  • 3 kg zsenge tök,
  • 2 l víz,
  • 1 bögre cukor,
  • 3 evőkanál só,
  • 250 ml 10%- os ecet,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 1 kiskanál szemes fekete bors,
  • 6 – 8 db babérlevél,
  • kapor

A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!