Elkészítés:
A sertésszüzet először fűszerezzük sóval és borssal, majd fél órát pihentetjük. Ezután egy vékony késsel mélyedést készítünk a közepébe, hogy meg tudjuk tölteni.
A camembert sajtot kisebb darabokra vágjuk, a szilvákat pedig negyedeljük. A hús mélyedéseibe egy-egy darab sajtot és szilvát helyezünk.
A megtöltött húsokat kétszer bepanírozzuk. Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és ezt a folyamatot megismételjük.
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat (nem túl forróra), majd takaréklángon 15 percig sütjük a sertésszüzet. Mivel a hús vastag, fontos, hogy lassan süssük, így biztosan átsül a belseje is.
Közben a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd majorannával megszórjuk és összeforgatjuk.
Jó étvágyat!
Amióta tudom, hogy mire jó a füge fogyasztása, naponta eszem
Csak kevesen tudják, de erre való a mosógép harmadik rekesze!