Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Egy tepsi aljára szórj egy kevés cukrot. A fügéket negyedeld fel, majd helyezd őket a tepsibe. Szórd meg egy kis cukorral és őrölt fahéjjal. A fűszerezést bátran igazítsd az ízlésetekhez – ha jobban szeretitek a fűszeresebb ízeket, ne félj egy kicsit több fahéjat használni.
Locsold meg a fügéket kevés citromlével, majd helyezd a tepsit az előmelegített sütőbe. Süsd kb. 1 órán keresztül, közben időnként kóstold meg a fügéket, és ha szükséges, adj még hozzá cukrot. Fontos, hogy figyeld a füge édességét, hiszen ha a gyümölcs nagyon édes, kevesebb cukorra lesz szükséged.
Amikor a füge szépen megsült, kanalazd sterilizált üvegekbe. Öntsd rá a sült füge levét is, majd zárd le az üvegeket.
Helyezd az üvegeket vizes dunsztba, és hagyd őket lassan kihűlni, hogy biztosan eltarthatók legyenek.
Ez a recept nem igényel sem olajat, sem tartósítószert, így természetes és egészséges csemegét készíthetsz télire. Élvezd a sült füge kellemesen fahéjas ízét akár önmagában, akár sütemények, palacsinták mellé kínálva!
Különleges fánk a nagymamám receptje alapján, amit a családban mindenki istenít