ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Régi családi recept: Házi fokhagymás kenyér a nagymamámtól

Régi családi recept Házi fokhagymás kenyér a nagymamámtól
hirdetés

Elkészítés

  1. Először keverd össze a langyos vizet a cukorral, a szárított élesztővel és 2 evőkanál liszttel. Hagyd állni 15 percig. Keverd össze a lisztet és a sót, add hozzá az élesztős keveréket és 1 evőkanál olajat, majd gyúrd sima tésztává. Egy tálba önts kevés olajat, és tedd bele a tésztát, fedd le, és hagyd kelni 45 percig vagy 1 órán át. A nagysága megduplázódjon.
  2. Ezután melegítsd elő a sütőt 200 fokra (alsó és felső sütés).
  3. Hámozd meg és aprítsd fel a fokhagymát. Mosd meg, szárítsd meg a petrezselymet, vágd le a kemény szárakat, és aprítsd fel a maradékot a kakukkfűvel. Reszeld le a sajtot. Keverd össze az összes hozzávalót 50 ml olívaolajjal, és ízesítsd sóval.
  4. Zsírozd ki a tortaformát, és béleld ki sütőpapírral az alját. Gyúrd át a tésztát, és formázz belőle rudat. Vágd kb. 6 cm széles szeletekre. Óvatosan keverd össze a szeleteket a sajtos keverékkel, és helyezd őket felfűzve, karikába rendezve a tortaformába. Süsd a sütőben körülbelül 35 percig, amíg aranybarna nem lesz.

Nagymamám módszere: Így tedd el a főtt kukoricát télire

Megőrjít, annyira finom, fantasztikus sajtos kenyér recept

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!