hirdetés
Elkészítés
- Először keverd össze a langyos vizet a cukorral, a szárított élesztővel és 2 evőkanál liszttel. Hagyd állni 15 percig. Keverd össze a lisztet és a sót, add hozzá az élesztős keveréket és 1 evőkanál olajat, majd gyúrd sima tésztává. Egy tálba önts kevés olajat, és tedd bele a tésztát, fedd le, és hagyd kelni 45 percig vagy 1 órán át. A nagysága megduplázódjon.
- Ezután melegítsd elő a sütőt 200 fokra (alsó és felső sütés).
- Hámozd meg és aprítsd fel a fokhagymát. Mosd meg, szárítsd meg a petrezselymet, vágd le a kemény szárakat, és aprítsd fel a maradékot a kakukkfűvel. Reszeld le a sajtot. Keverd össze az összes hozzávalót 50 ml olívaolajjal, és ízesítsd sóval.
- Zsírozd ki a tortaformát, és béleld ki sütőpapírral az alját. Gyúrd át a tésztát, és formázz belőle rudat. Vágd kb. 6 cm széles szeletekre. Óvatosan keverd össze a szeleteket a sajtos keverékkel, és helyezd őket felfűzve, karikába rendezve a tortaformába. Süsd a sütőben körülbelül 35 percig, amíg aranybarna nem lesz.