Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Rántott hús a kedvenc meggy mártásommal, petrezselymes újkrumplival – Ez így egy perfekt ebéd!

Rántott hús a kedvenc meggy mártásommal, petrezselymes újkrumplival – Ez így egy perfekt ebéd!
hirdetés

Elkészítése:

Meggymártás:

Ha fagyasztott meggyből, vagy friss meggyből szeretnénk készíteni, akkor egy kevés 100%-os meggylére is szükségünk lesz.

A meggy levéből egy kicsit kiöntünk, majd egy evőkanál vaníliás pudingporral (vagy keményítővel) csomómentesre keverjük és a hideg meggyhez adjuk. Hozzáadunk egy nagyon pici sót, majd ízesítjük cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és reszelt citromhéjjal.

Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd felöntjük tejszínnel. Pár másodpercig kavargatjuk és már el is készült.

Rántott hús:

A húst fólia alatt kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk és panírozzuk. Először liszt, tojás, majd prézli. Célszerű otthon szép világos színű zsemlemorzsát darálni és ebbe panírozni.

Köret:

A krumplit megpucoljuk és sós vízben puhára főzzük, majd kacsazsíron arany barnára pirítjuk. Friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Nagymamám módszere: Így tedd el a főtt kukoricát télire

Megőrjít, annyira finom, fantasztikus sajtos kenyér recept

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!