hirdetés
Püspökkenyér – A nagymamámtól tanultam, íme a végeredmény. Gyerekkorom egyik kedvenc süteménye, amely mindig különleges helyet foglalt el az ünnepi asztalunkon, és persze nem csak a nagyobb ünnepekkor készítettük ezt, hanem akár egy családi összejövetelen is. A nagymamám titkos receptje alapján készült, amely generációkon át öröklődött a családunkban. Az illatos, ízletes sütemény minden alkalommal felidézi bennem a közös sütés emlékeit és az együtt töltött boldog pillanatokat.
Ezt is érdemes megsütni: Pihe puha cseresznyés süti recept, meggyel is el lehet készíteni, nagyon egyszerű
Hozzávalók a püspökkenyérhez:
- 6 tojás,
- 14 dkg liszt,
- 12 dkg cukor,
- egy citrom reszelt héja,
- 4 dkg olvasztott, alig langyos vaj.
Összesen 25 dkg gyümölcs:
- 5 dkg mazsola,
- 5 dkg dió,
- 5 dkg (2 szelet) csokoládé,
- 5 dkg birsalmasajt,
- végül 5 dkg vegyes, cukrozott gyümölcs.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!