Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Pozsonyi kifli recept, édesanyám hányszor sütötte ezt nekünk

Pozsonyi kifli recept, édesanyám hányszor sütötte ezt nekünk
hirdetés

Pozsonyi kifli recept, édesanyám hányszor sütötte ezt nekünk

Amikor visszagondolok a gyerekkoromra, mindig eszembe jut, ahogy édesanyám finom pozsonyi kiflit készített nekünk. Mindig alig vártuk, hogy megkóstolhassuk ezt a finomságot. Ez a recept generációról generációra szállt, és most megosztom veled, hogy te is elkészíthesd.

Ajánló: Egy kis pihe puha sült oldalas készült nálunk

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 18 dkg margarin (Ráma)
  • 18 dkg zsír
  • 1 dkg só
  • 15 dkg porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 210 ml hideg tej

Elkészítés:

A lisztbe morzsold bele a zsírt és a margarint. Ezután add hozzá a sót. A hideg tejbe tedd bele az élesztőt és a tojássárgáját, majd jól keverd össze, hogy az élesztő teljesen feloldódjon. Az élesztőt nem szükséges keleszteni, így gyorsan dolgozhatsz.

A tejjel elkevert élesztőt és tojássárgáját öntsd a lisztes keverékhez, és dolgozd össze a tésztát. Ha már összeállt, a gyúródeszkán még egy kicsit gyúrd simára, hogy egynemű legyen. Tedd a tésztát hűtőbe és pihentesd legalább 2 órán keresztül.

A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!