Pozsonyi kifli recept, édesanyám hányszor sütötte ezt nekünk
Amikor visszagondolok a gyerekkoromra, mindig eszembe jut, ahogy édesanyám finom pozsonyi kiflit készített nekünk. Mindig alig vártuk, hogy megkóstolhassuk ezt a finomságot. Ez a recept generációról generációra szállt, és most megosztom veled, hogy te is elkészíthesd.
Ajánló: Egy kis pihe puha sült oldalas készült nálunk
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 18 dkg margarin (Ráma)
- 18 dkg zsír
- 1 dkg só
- 15 dkg porcukor
- 4 db tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- 210 ml hideg tej
Elkészítés:
A lisztbe morzsold bele a zsírt és a margarint. Ezután add hozzá a sót. A hideg tejbe tedd bele az élesztőt és a tojássárgáját, majd jól keverd össze, hogy az élesztő teljesen feloldódjon. Az élesztőt nem szükséges keleszteni, így gyorsan dolgozhatsz.
A tejjel elkevert élesztőt és tojássárgáját öntsd a lisztes keverékhez, és dolgozd össze a tésztát. Ha már összeállt, a gyúródeszkán még egy kicsit gyúrd simára, hogy egynemű legyen. Tedd a tésztát hűtőbe és pihentesd legalább 2 órán keresztül.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!