Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Olyan sok fügém van, hogy végül füge zselét is készítettem belőle

Olyan sok fügém van, hogy végül füge zselét is készítettem belőle
hirdetés

Elkészítés:

A fügét kisebb darabokra vágtam, majd feltettem főni. Amikor már jól szétfőtt, botmixerrel pürésítettem, és hozzáadtam a cukrot. A cukorral együtt egy kávéskanál citromsavat is belekevertem. Addig főztem, amíg a keverék be nem sűrűsödött. Ezt követően folpackkal bélelt tepsibe öntöttem, vékonyra simítottam – nekem két tepsibe fért el. Szobahőmérsékleten szárítottam, és amikor már lehetett, forgattam. Végül megszórtam szezámmaggal, de más magvakat is használhatunk, vagy el is hagyhatjuk.

Marcsi Schevela konyhájából

Cserászka – A pásztorok laktató „öhön”-je!

Különleges fánk a nagymamám receptje alapján, amit a családban mindenki istenít

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!