Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Olcsó és finom vacsorák pillanatok alatt: 3 recept, amit az egész család imád

Olcsó és finom vacsorák
hirdetés

Olcsó és finom vacsorák pillanatok alatt: 3 recept, amit az egész család imád

A tökéletes szilvás gombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg sertészsír
  • 2 db tojás
  • 10 db szilva
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 10 szem kockacukor
  • 1 dl olaj
  • fahéj
  • porcukor vagy kristálycukor
  1. A szilvás gombóc elkészítéséhez a burgonyát héjában megfőzzük kellően sós vízben, majd amikor megpuhult, forrón megpucoljuk és összetörjük.
  2. A burgonyát a liszttel, zsírral, a 2 tojással és egy csipet sóval összegyúrjuk.
  3. A szilvákat bevágjuk, kimagozzuk, majd egy kockacukrot és ízlés szerint fahéjat teszünk a közepükbe.
  4. A tésztát lisztezett felületen fél centi vastag téglalapra nyújtjuk és 10 részre szedjük. Mindegyik tésztadarabra ráhelyezzünk 1 szilvát, majd a tésztát összehajtjuk és gombóccá gyúrjuk úgy, hogy a tészta mindenhol érje a szilvát.
  5. Ezután forrásban lévő sós vízben kifőzzük 15 perc alatt. Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk olajon, majd belehempergetjük a gombócokat és cukorral tálaljuk.

A következő receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!