hirdetés
Olcsó és finom vacsorák pillanatok alatt: 3 recept, amit az egész család imád
A tökéletes szilvás gombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 40 dkg liszt
- 10 dkg sertészsír
- 2 db tojás
- 10 db szilva
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 10 szem kockacukor
- 1 dl olaj
- só
- fahéj
- porcukor vagy kristálycukor
- A szilvás gombóc elkészítéséhez a burgonyát héjában megfőzzük kellően sós vízben, majd amikor megpuhult, forrón megpucoljuk és összetörjük.
- A burgonyát a liszttel, zsírral, a 2 tojással és egy csipet sóval összegyúrjuk.
- A szilvákat bevágjuk, kimagozzuk, majd egy kockacukrot és ízlés szerint fahéjat teszünk a közepükbe.
- A tésztát lisztezett felületen fél centi vastag téglalapra nyújtjuk és 10 részre szedjük. Mindegyik tésztadarabra ráhelyezzünk 1 szilvát, majd a tésztát összehajtjuk és gombóccá gyúrjuk úgy, hogy a tészta mindenhol érje a szilvát.
- Ezután forrásban lévő sós vízben kifőzzük 15 perc alatt. Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk olajon, majd belehempergetjük a gombócokat és cukorral tálaljuk.
A következő receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!