Milyen eredményt hozott a kutatás a kávé és az étkezés kapcsolatáról?
A kutatások bebizonyították,hogy a kávéfogyasztás nagyban gátolja a vas és a kalcium felszívódását, ami hosszú távon ezeknek a vitaminoknak a hiányához vezethet. Tehát a citrusok és a kávé együtt fogyasztása nem ajánlott mert irrtiáló hatást vált ki a gyomorban és tönkreteheti a bélbolyhokat, a vörös hús és a kávé együtt fogyasztva pedig gátolja a vas felszívódását!
Ha tejet adunk a kávéhoz, az gátolhatja a kalcium felszívódását!
Hogyan fogyasszuk akkor a kávét, hogy elkerüljük ezeket a negatív hatásokat?
Nagyon egyszerű! Ha kávét fogyasztunk kerüljük a citrusféléket, a vörös húsokat és a tejet tartalmazó ételeket. Ha azonban mégis ilyen ételeket fogyasztjuk, figyeljünk oda rá, hogy ne azonnal kávézzunk miután elfogyasztottuk, hanem hagyjunk időt a tápanyagok megfelelő felszívódására. A kávé élvezetéhez válasszunk olyan kiegészítőket vagy időpontokat, amikor nem zavarják a tápanyagok természetes felszívódását.
A kávéfogyasztás tehát biztonságos és sok ember számára hatalmas élvezeti értékkel bír, csak oda kell figyelni arra, hogy mikor fogyasztjuk és mivel!
Ezeket olvastad már?
Klasszikus káposztás tészta recept egy kis csavarral
Darálthúsos krumplitócsni, ami lekörözi a fasírtot – az íze egyszerűen mennyei
Kiderült a tökéletes farsangi fánk titka: erre az egy dologra kell figyelned