Ne kockáztasd az egészséged! Ezeket az ételeket tilos kávéval együtt fogyasztani!
A megfelelő időközönként fogyasztott kávé jótékony hatással van az egészségre, ám bizonyos ételekkel együtt fogyasztva azonban káros is lehet a szervezetünkre. A kávé és az étkezés kapcsolatát megvizsgálva, érdemes tudunk azt, hogy mely ételekkel nem ajánlott kombinálni ezt a koffeintartalmú italt.
A kávézás előnyei:
- Javul a koncentráció és figyelem.
- Növeli az energiaszintet (1-3 órára)
- Éberséget és a fokozott mentális és fizikai teljesítményt biztosít (1-3 órára)
- Fejfájás csökkentő hatása is lehet.
- Javíthatja szaglásunkat.
- Csökkenti a kettes típusú diabétesz kialakulásának esélyét.
Miért érdemes tudnunk, mit együnk kávézás közben?
A kávé savas hatást vált ki a gyomorban és ha citrusfélével együtt fogyasztjuk a hasonló savas tulajdonsága refluxot okozhat. Ez a túlzott savasság pedig emésztési zavarokhoz vezethet. A vörös húsokban található vas felszívódását is befolyásolja a kávé, a tej- kávé kombó, ami nagyon kedvelt és elterjedt a kávéfogyasztók körében, az pedig a kalcium felszívódását gátolja meg, ami hosszú távon vesekő kialakulásához vezethet.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!