Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Nálunk sokszor készül, nagyon szereti a család ezt a receptet

kínai pirított tészta recept
hirdetés


Recept: Szezámmagos Csirke

Hozzávalók:

  • 10 evőkanál finomliszt (púpos)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 250 ml víz
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál napraforgó olaj (a tésztához)
  • 700 g csirkemellfilé
  • Só ízlés szerint (a csirke ízesítéséhez)
  • 3 dl napraforgó olaj (sütéshez)

A mázhoz:

  • 10 evőkanál méz
  • 8 evőkanál ketchup
  • 4 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál chiliszósz

Elkészítés:

  1. Készíts egy palacsintatésztánál sűrűbb masszát a lisztből, sütőporból, vízből, és étkezési keményítőből. Hagyd pihenni a tésztát legalább 20 percig, hogy az összetevők jól összeérjenek. (Megjegyzés: a tészta tojásmentes, ezáltal sülés után ropogós marad.)
  2. A csirkemellet 2-3 cm-es kockákra vágd, sózd meg ízlés szerint, és hagyd állni egy rövid ideig.
  3. Egy mély serpenyőben hevíts olajat. Mártogasd a csirkedarabokat egyenként a tésztamasszába, majd süsd őket aranybarnára. Az elkészült darabokat papírtörlőre szedd, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj.
  4. A máz elkészítéséhez keverd össze alaposan a mézet, ketchupot, szezámmagot és chiliszószt. Az elkészült csirkefalatokat forgasd bele egyesével a mázba.
  5. Tálald a ropogós csirkefalatokat a korábban elkészített zöldséges pirított tésztával együtt.

Forrás: ketkes

További érdekességek:

Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs

Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik

Ez a legfinomabb házi bodzaszörp – bombabiztos recept

3 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!