hirdetés
Recept: Szezámmagos Csirke
Hozzávalók:
- 10 evőkanál finomliszt (púpos)
- 1 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 250 ml víz
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál napraforgó olaj (a tésztához)
- 700 g csirkemellfilé
- Só ízlés szerint (a csirke ízesítéséhez)
- 3 dl napraforgó olaj (sütéshez)
A mázhoz:
- 10 evőkanál méz
- 8 evőkanál ketchup
- 4 evőkanál szezámmag
- 2 evőkanál chiliszósz
Elkészítés:
- Készíts egy palacsintatésztánál sűrűbb masszát a lisztből, sütőporból, vízből, és étkezési keményítőből. Hagyd pihenni a tésztát legalább 20 percig, hogy az összetevők jól összeérjenek. (Megjegyzés: a tészta tojásmentes, ezáltal sülés után ropogós marad.)
- A csirkemellet 2-3 cm-es kockákra vágd, sózd meg ízlés szerint, és hagyd állni egy rövid ideig.
- Egy mély serpenyőben hevíts olajat. Mártogasd a csirkedarabokat egyenként a tésztamasszába, majd süsd őket aranybarnára. Az elkészült darabokat papírtörlőre szedd, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj.
- A máz elkészítéséhez keverd össze alaposan a mézet, ketchupot, szezámmagot és chiliszószt. Az elkészült csirkefalatokat forgasd bele egyesével a mázba.
- Tálald a ropogós csirkefalatokat a korábban elkészített zöldséges pirított tésztával együtt.
Forrás: ketkes
További érdekességek:
Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik