Elkészítés (kb. 200 perc):
A tyúkzsíron pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és a kockákra vágott fehér paprikát. Add hozzá a meghámozott, darabolt paradicsomot, majd dinszteld össze az alapot. Sózd ízlés szerint.
Az elkészült lecsóalapra helyezd a darabolt kakashúst és a kakastaréjt. Fűszerezd őrölt pirospaprikával, köménnyel és sóval. Önts rá annyi vizet, hogy épp ellepje a húst. Forrald fel, majd csökkentsd a lángot, és kis lángon kezd el főzni.
Ahogy a kakas lassan fő, időnként adj hozzá egy-egy kisebb adag vizet, hogy elkerüld a leégést. Hagyd, hogy a hús a saját tempójában puhuljon meg – ez az étel lelke!
Az elkészült pörköltet friss, házi galuskával tálald. A gazdag szaft és a lágy galuska tökéletes párost alkot!
Tipp: aki szereti a kakasherét, azt is hozzáadhatja!
Jó étvágyat kívánok!
Forrás: Borsi István