Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Nálunk Erdélyben zakuszának hívják, nagy kedvenc, pirítóssal

hirdetés

Elkészítés

Minden zöldséget turmixoljunk vagy daráljunk le.

Kezdjük a főzést a hagymával és az olajjal. A paprikát lesütjük és lehéjazzuk, hogy sült ízt kapjon, de ez a lépés elhagyható, ha nyersen használjuk, akkor tovább tart a főzés.

A paradicsomot először a sütőben elősütjük, majd turmixoljuk. A padlizsánt lesütve és lehéjazva adjuk hozzá.

Ha használunk babot, azt főzzük meg, majd daráljuk le. A babot és a padlizsánt a legvégén adjuk hozzá az edényhez.

Az összes hozzávalót egy nagy lábasban folyamatos kevergetés mellett főzzük össze. Ízesítsük sóval, borssal és babérlevéllel.

Az elkészült lecsót tiszta üvegekbe töltjük, majd száraz dunsztba tesszük 1-2 napra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tippünk nyugdíjasoknak: Mielőtt boltba mennénk, mindig tekintsük meg az akciós újságokat.

Ez egy nagyon finom és olcsó étel, a nagymamám sokszor készítette

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!