hirdetés
Elkészítés:
A lisztet és a sót keverjük össze egy nagy tálban. A margarint morzsoljuk bele a lisztbe, majd adjuk hozzá a vizet és az ecetet. Gyúrjuk össze, amíg egy sima, lágy tésztát kapunk. A tésztát pihentessük legalább fél órát a hűtőben.
Pihenés után nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd vágjuk fel négyzetekre. A négyzetek közepére helyezzünk egy kis adag tölteléket – mákot, diót vagy szilvalekvárt, ízlés szerint.
A négyzetek széleit hajtsuk be, majd formáljunk belőlük kifliket. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük a kifliket 12-15 percig, amíg világos aranybarnára nem sülnek.
A megsült kifliket még melegen forgassuk meg porcukorban.
Kakaspörkölt készült estére nálunk, mennyei finom lett
Ettől az egy hozzávalótól lesz tökéletes a sült krumpli