Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Nagymamám ősi hókifli receptje, ami különleges helyet foglal el a szívemben

Nagymamám ősi hókifli receptje, ami különleges helyet foglal el a szívemben
hirdetés

Elkészítés:

A lisztet és a sót keverjük össze egy nagy tálban. A margarint morzsoljuk bele a lisztbe, majd adjuk hozzá a vizet és az ecetet. Gyúrjuk össze, amíg egy sima, lágy tésztát kapunk. A tésztát pihentessük legalább fél órát a hűtőben.

Pihenés után nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd vágjuk fel négyzetekre. A négyzetek közepére helyezzünk egy kis adag tölteléket – mákot, diót vagy szilvalekvárt, ízlés szerint.

A négyzetek széleit hajtsuk be, majd formáljunk belőlük kifliket. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük a kifliket 12-15 percig, amíg világos aranybarnára nem sülnek.

A megsült kifliket még melegen forgassuk meg porcukorban.

Kakaspörkölt készült estére nálunk, mennyei finom lett

Ettől az egy hozzávalótól lesz tökéletes a sült krumpli

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!