Elkészítés:
A száraz hozzávalókat (liszt, porélesztő, cukor) összekeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, tejet és étolajat, majd jól kidolgozzuk a tésztát. Egy órán át pihentetjük.
A házi krémpor tasakon található leírás szerint elkészítjük a krémet 8 dl tejjel, majd hűtőben tartjuk, amíg a tészta kel.
A megkelt tésztát két cipóra osztjuk, majd minden cipót 5 egyenlő részre osztunk, így 10 gombócot kapunk. Minden gombócot 25 cm nagyságúra sodrunk, majd félbehajtjuk és háromszor ellentétes irányba megtekerjük.
A tekercseket 20 percig pihentetjük, majd tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek.
A kihűlt tekercseket kettévágjuk és megtöltjük a vaníliás krémmel.
Tálalás:
Tálalás előtt porcukorral meghinthetjük, hogy még csábítóbbak legyenek. Jó étvágyat kívánunk!
Ezt a receptet próbáld ki, és élvezd a finom, házi készítésű krémes vaníliás tekercsek minden falatját!
Forrás: Károlyné Payerl
Csurgatott tojás leves, buggyantott tojással, olcsó, de finom étel
Káposztás galuska sült baconnal, olcsó és gyors ráadásul nagyon finom