Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Mini kalács vanília krémmel recept, ez isteni finom lett

hirdetés

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat (liszt, porélesztő, cukor) összekeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, tejet és étolajat, majd jól kidolgozzuk a tésztát. Egy órán át pihentetjük.

A házi krémpor tasakon található leírás szerint elkészítjük a krémet 8 dl tejjel, majd hűtőben tartjuk, amíg a tészta kel.

A megkelt tésztát két cipóra osztjuk, majd minden cipót 5 egyenlő részre osztunk, így 10 gombócot kapunk. Minden gombócot 25 cm nagyságúra sodrunk, majd félbehajtjuk és háromszor ellentétes irányba megtekerjük.

A tekercseket 20 percig pihentetjük, majd tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek.

A kihűlt tekercseket kettévágjuk és megtöltjük a vaníliás krémmel.

    Tálalás:

    Tálalás előtt porcukorral meghinthetjük, hogy még csábítóbbak legyenek. Jó étvágyat kívánunk!

    Ezt a receptet próbáld ki, és élvezd a finom, házi készítésű krémes vaníliás tekercsek minden falatját!

    Forrás: Károlyné Payerl

    Csurgatott tojás leves, buggyantott tojással, olcsó, de finom étel

    Káposztás galuska sült baconnal, olcsó és gyors ráadásul nagyon finom

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!