Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és készítsünk elő egy tepsit sütőpapírral. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, tojásokat, olajat és tejet. Adjuk hozzá a sütőport, végül keverjük bele a mazsolát is.
Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe, majd simítsuk el a tetejét. Süssük 20-25 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára nem sül, és a beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön. Hagyjuk hűlni.
Amíg a tészta hűl, készítsük el a krémet. Egy tálban keverjük össze a túrót, tejfölt, vajat és porcukrot. Reszeljük bele a citrom héját, és alaposan keverjük össze, hogy krémes állagot kapjunk. A kihűlt tészta tetejére egyenletesen kenjük rá a túrós krémet.
Olvasszuk fel a csokoládét a tejjel vízgőz fölött, amíg sima, folyós állagot nem érünk el. Az elkészült csokoládét öntsük rá a sütemény tetejére, és egy spatulával egyenletesen oszlassuk el.
Tegyük hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen, majd szeleteljük fel és kínáljuk. Frissen, hűtve a legfinomabb!
Krémes piskótaszelet recept: én így szeretem, mikor jó sok krém van benne