Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Laktatós vacsorák február elejére aprólékból: 4 olcsó és finom étel

Megosztás Facebookon
Küldés e-mailben
Laktatós vacsorák február elejére aprólékból
Laktatós vacsorák február elejére aprólékból
hirdetés

Tarhonyás libaaprólék

Hozzávalók:

  • étolaj (0,5 dl)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kg libaaprólék
  • só, őrölt bors, petrezselyem
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 20 dkg kelbimbó
  • 1 evőkanál libazsír
  • 50 dkg tarhonya

Egy edényben olajat hevítünk és megfuttatjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kisebb darabokra vágott libaaprólékot. Ha ezzel megvagyunk annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje a húsokat és sózzuk, borsozzuk, majd közepes hőfokon félpuhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, a félbevágott kelbimbót, és ezekkel együtt további 10 percig pároljuk. Közben a forró libazsíron megpirítjuk a tarhonyát, majd a zöldséges húsos alaphoz öntjük, és felöntjük a tarhonyához képest kétszeres mennyiségű forró vízzel. Ha ez az egész így felforrt, sóval, borssal, aprított petrezselyemmel ízesítjük, összekeverjük, és lassú tűzön, fedővel letakarva készre pároljuk. Ha elkészült, még forrón tálaljuk, és friss petrezselyemmel díszíthetjük az ételt.

A következő receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

3 / 4

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Megosztás Facebookon
Küldés e-mailben
hirdetés
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!