Tarhonyás libaaprólék
Hozzávalók:
- étolaj (0,5 dl)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kg libaaprólék
- só, őrölt bors, petrezselyem
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 20 dkg kelbimbó
- 1 evőkanál libazsír
- 50 dkg tarhonya
Egy edényben olajat hevítünk és megfuttatjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kisebb darabokra vágott libaaprólékot. Ha ezzel megvagyunk annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje a húsokat és sózzuk, borsozzuk, majd közepes hőfokon félpuhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, a félbevágott kelbimbót, és ezekkel együtt további 10 percig pároljuk. Közben a forró libazsíron megpirítjuk a tarhonyát, majd a zöldséges húsos alaphoz öntjük, és felöntjük a tarhonyához képest kétszeres mennyiségű forró vízzel. Ha ez az egész így felforrt, sóval, borssal, aprított petrezselyemmel ízesítjük, összekeverjük, és lassú tűzön, fedővel letakarva készre pároljuk. Ha elkészült, még forrón tálaljuk, és friss petrezselyemmel díszíthetjük az ételt.
A következő receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!