hirdetés
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 350-400 ml víz
- 1 kocka élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál zsír (vagy 2 evőkanál olaj)
- 1/2 teáskanál só
A sütéshez:
- 1/2 liter olaj
Elkészítés:
- Az élesztőt kevés langyos vízben oldjuk fel.
- Egy nagy tálba szitáljuk le a lisztet, és a közepébe egy mélyedést csináljunk.
- A mélyedésbe tegyük bele a cukrot, a sót, a zsírt (vagy olajat) és az oldott élesztőt.
- Kezdjük el gyúrni, miközben apránként hozzáadjuk a vizet is.
- A tésztát lisztezett borítsuk a felületre és gyúrjuk addig, amíg nem ragad már a kezünkhöz.
- A tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk kelni, amíg duplájára meg nem nő.
- A megkelt tésztát hat egyenlő részre osszuk, és kézzel a kívánt méretűre nyújtsuk.
- Az olajat forrósítsuk fel, és amikor már serceg, a tésztadarabokat mindkét oldalukon süssük aranybarnára. Kicsit szurkáljuk meg őket villával, hogy egyenletesen süljenek.
Jó étvágyat!
Ajánló: Kiderült, mi a titka: ETTŐL lesz sokáig roppanós a kovászos uborka