Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Különleges fánk a nagymamám receptje alapján, amit a családban mindenki istenít

A scovergi román fánkocska egyszerű és finom, minden alkalomra tökéletes desszert.
hirdetés


Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 350-400 ml víz
  • 1 kocka élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál zsír (vagy 2 evőkanál olaj)
  • 1/2 teáskanál só

A sütéshez:

  • 1/2 liter olaj

Elkészítés:

  1. Az élesztőt kevés langyos vízben oldjuk fel.
  2. Egy nagy tálba szitáljuk le a lisztet, és a közepébe egy mélyedést csináljunk.
  3. A mélyedésbe tegyük bele a cukrot, a sót, a zsírt (vagy olajat) és az oldott élesztőt.
  4. Kezdjük el gyúrni, miközben apránként hozzáadjuk a vizet is.
  5. A tésztát lisztezett borítsuk a felületre és gyúrjuk addig, amíg nem ragad már a kezünkhöz.
  6. A tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk kelni, amíg duplájára meg nem nő.
  7. A megkelt tésztát hat egyenlő részre osszuk, és kézzel a kívánt méretűre nyújtsuk.
  8. Az olajat forrósítsuk fel, és amikor már serceg, a tésztadarabokat mindkét oldalukon süssük aranybarnára. Kicsit szurkáljuk meg őket villával, hogy egyenletesen süljenek.

Jó étvágyat!

Ajánló: Kiderült, mi a titka: ETTŐL lesz sokáig roppanós a kovászos uborka

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!