Díszítéshez
- ízlés szerint csoki
- ízlés szerint mogyoró
- ízlés szerint Maxi king
Elkészítés
A piskótát a szokott módon készítsük el. A karamellhez a cukrot felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat. Összedolgozzuk és felöntjük a tejszínnel, végül elkeverjük benne a sót is. Teljesen hagyjuk kihűlni.
A mascarponét a porcukorral és a vaniliaaromával kihabosítjuk, majd összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal.
A piskótát 3 felé vágjuk, majd kenjük meg a mascarponés krémmel, erre csorgatjuk a karamellt, majd szórjuk meg tört mogyoróval. Egy újabb piskóta, krém, karamell, mogyoró és az utolsó lap következik.
Kívülről bevonjuk a maradék krémmel. A tetejét leöntjük étcsokival, ráhelyezzük a felszeletelt maxi kingeket és végül megszórjuk a maradék mogyoróval …Jó étvágyat hozzá !
Ajánló:
Joghurtos meggyes recept, nagyon egyszerű és nagyon finom
Mákos gubás tiramisu recept, hát ez nagyon finom
Forrás Bakró Edit