Elkészítés:
Csirke:
A lisztet, étkezési keményítőt, sütőport és sót összekeverjük. Hozzáadjuk a vizet, és csomómentesre keverjük, majd 20 percre a hűtőben pihentetjük. A csirkemellet apró darabokra vágjuk és besózzuk. A csirkedarabokat a bundamasszába forgatjuk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Máz:
A szezámmagot, olvasztott mézet, ketchupot és chili szószt összekeverjük. A kisült csirkedarabokat a mázba forgatjuk.
Pirított tészta:
A spagetti tésztát 3 részre törjük, kevés olajon apránként szárazon megpirítjuk egy serpenyőben, majd sós vízben kifőzzük. Az apróra vágott sárgarépát pici olajon megpirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből. Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a káposztát és a hagymát. Pár perc múlva hozzáadjuk a zöldhagymát és a pirított sárgarépát. Végül hozzákeverjük a kifőzött, pirított tésztát, meglocsoljuk szójaszósszal, és összepirítjuk egy kicsit.
Jó étvágyat kívánok!
(Csiklyáné Kraxner Erzsébet konyhájából)
Forrás: ketkes
További érdekességek:
Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik