Elkészítés:
Hámozd meg és kockázd fel a burgonyákat. Főzd meg a felkockázott burgonyát sós vízben, amíg meg nem puhul (kb. 15-20 perc). Szűrd le a burgonyát, majd törd simára. Tedd félre, hogy lehűljön.
Egy kis tálban keverd össze a vizet, a tejet és a cukrot. Melegítsd fel enyhén, amíg langyos lesz (kb. 43°C). Vigyázz, hogy ne melegítsd túl, mert az elpusztíthatja az élesztőt. Szórd a száraz élesztőt a keverék tetejére, és hagyd állni 5-10 percig, amíg habos lesz.
Egy nagy keverőtálban keverd össze a tört burgonyát, az élesztős keveréket és a tojást. Jól keverd össze. Fokozatosan add hozzá a lisztet, egy csészével egyszerre, minden hozzáadás után jól keverve. Gyúrd a tésztát lisztezett felületen kb. 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz. Add hozzá a reszelt mozzarellát és a sót, gyúrd bele egyenletesen.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!