ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Karamellizált füge készült, mert egy kicsit meguntuk a lekvárt

hirdetés

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 160-170 fokra légkeveréses üzemmódban. Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A fügéket vágd 3-4 felé, hogy körülbelül fél cm vastag darabokat kapj. Helyezd a fügéket a sütőpapírra. Szórj egy kevés cukrot a fügék alá. Tedd a tepsit az előmelegített sütőbe, és szárítsd 35-40 percig, amíg a fügék karamellizálódnak és megpuhulnak.

A sütési idő végén, ha szeretnéd, egy kevés rumaromával ízesítheted a fügéket, hogy még különlegesebb ízt kapjanak.

A karamelizált fügéket vanília pudinggal tálalhatod, vagy bármilyen sütemény tetejére teheted.

    Tipp:

    Próbáld ki különböző fűszerekkel, például fahéjjal vagy szegfűszeggel, hogy még változatosabbá tedd az ízvilágot.

    Jó étvágyat kíván Réka Jurátovics konyhájából!

    Ezek is érdekelhetnek: Sütés nélküli gyümölcsös, krémes torta, egyszerű és fincsi

    Csurgatott tojás leves, buggyantott tojással, olcsó, de finom étel

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés

    Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

    hirdetés
    error: Content is protected !!