Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 160-170 fokra légkeveréses üzemmódban. Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A fügéket vágd 3-4 felé, hogy körülbelül fél cm vastag darabokat kapj. Helyezd a fügéket a sütőpapírra. Szórj egy kevés cukrot a fügék alá. Tedd a tepsit az előmelegített sütőbe, és szárítsd 35-40 percig, amíg a fügék karamellizálódnak és megpuhulnak.
A sütési idő végén, ha szeretnéd, egy kevés rumaromával ízesítheted a fügéket, hogy még különlegesebb ízt kapjanak.
A karamelizált fügéket vanília pudinggal tálalhatod, vagy bármilyen sütemény tetejére teheted.
Tipp:
Próbáld ki különböző fűszerekkel, például fahéjjal vagy szegfűszeggel, hogy még változatosabbá tedd az ízvilágot.
Jó étvágyat kíván Réka Jurátovics konyhájából!
Ezek is érdekelhetnek: Sütés nélküli gyümölcsös, krémes torta, egyszerű és fincsi
Csurgatott tojás leves, buggyantott tojással, olcsó, de finom étel