Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Kapros cukkinifőzelék recept, az egyik legjobb főzelék, mi imádjuk

cukkinifőzelék recept
hirdetés

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk és vékony szeletekre vagy kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk. A felvágott cukkinit hozzáadjuk a hagymához, és közepes lángon pároljuk, amíg megpuhul (kb. 10-15 perc). Az apróra vágott kaprot hozzáadjuk a cukkinihez, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tejet hozzáadjuk a cukkinihez, és néhány percig főzzük.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd apránként hozzáadunk egy kevés forró levet a cukkini főzelékből, hogy csomómentes legyen. Ezt a keveréket visszaöntjük a főzelékbe, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Még néhány percig főzzük, hogy a liszt íze eltűnjön, és a főzelék megfelelő sűrűségű legyen.

    Tálalás előtt friss kaporral megszórhatjuk, és ízlés szerint kínálhatjuk egy szelet kenyérrel vagy pirítóssal. Jó étvágyat kívánok!

    Forrás: Éva Horotánné képe

    További érdekességek:

    Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs

    Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik

    Ez a legfinomabb házi bodzaszörp – bombabiztos recept

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!