Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk és vékony szeletekre vagy kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk. A felvágott cukkinit hozzáadjuk a hagymához, és közepes lángon pároljuk, amíg megpuhul (kb. 10-15 perc). Az apróra vágott kaprot hozzáadjuk a cukkinihez, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tejet hozzáadjuk a cukkinihez, és néhány percig főzzük.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd apránként hozzáadunk egy kevés forró levet a cukkini főzelékből, hogy csomómentes legyen. Ezt a keveréket visszaöntjük a főzelékbe, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Még néhány percig főzzük, hogy a liszt íze eltűnjön, és a főzelék megfelelő sűrűségű legyen.
Tálalás előtt friss kaporral megszórhatjuk, és ízlés szerint kínálhatjuk egy szelet kenyérrel vagy pirítóssal. Jó étvágyat kívánok!
Forrás: Éva Horotánné képe
További érdekességek:
Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik