Elkészítés:
Első lépésként langyos, cukros tejben futtasd fel az élesztőt. Egy tálba helyezd az olvasztott, kihűlt vajat, a sót, a tojásokat és a cukrot. Add hozzá a lisztet, majd keverd bele a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet. Gyúrd addig a masszát, amíg puha tésztát kapsz. Fedd le a tésztát egy kendővel, és meleg helyen hagyd kelni egy órán át.
Most jöhet a varázslat, hiszen ez az univerzális tészta rengetegféleképpen felhasználható! Dönthetsz úgy is, hogy lekváros táskát készítesz, még ha eredetileg diós csigát terveztél is. Lehet belőle bejgli vagy akár valami finom, sós harapnivaló is!
Ha sós változatot szeretnél, akkor csak egy evőkanál cukrot adj hozzá, és tegyél bele egy teáskanál sót!
Jó étvágyat kívánok!
Krémes piskótaszelet recept: én így szeretem, mikor jó sok krém van benne