Áztassuk be vagy ne?
Örök kérdés ez amikor hüvelyest főzünk, hogy vajon be kell áztatnunk előző este vagy sem. Mi most eláruljuk, hogy: akkor lesz tökéletes a végeredmény, ha előzetes áztatás nélkül hideg vízben tesszük fel a tűzhelyre, és amikor felforrt, akkor szűrjük le, majd engedjünk rá tiszta, langyos vizet és ebben főzzük készre. Használhatunk kuktát is a lencse főzéséhez, jelentősen lerövidíti az elkészülési időt, és megőrzi az ízeket, aromákat.
Cikkajánló: Ezeket az ételeket ne egye és ne igya éhgyomorra!
Mikor sózzunk?
A második főzővízbe tegyünk csak egy pici sót,az elsőbe semmiképp. A második főzővízbe elég csak egy pici épp annyi, hogy át tudja venni a lencse az ízét a valódi sózást érdemes a legvégére hagyni. Vegyük figyelembe azt is sózáskor, hogy tettünk-e az ételbe füstölt húst, mert ha igen, akkor enyhén szükséges csak sózni, hiszen a füstölt hús sós. Ezt kóstolással tudjuk eldönteni.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!