Elkészítés (töltelék):
Ha lehetőséged van, használj házi túrót, amely ízesebb és általában egy kicsivel több is (1-1,2 kg).
Keverd össze a túrót a porcukorral, sóval, vaníliás cukorral, citromhéjjal, tojássárgájával, búzadarával és tejföllel. A tojásfehérjékből verj kemény habot, majd óvatosan forgasd bele a túrókrémbe.
A lepény összeállítása:
Melegítsd elő a sütőt 160 fokos légkeveréses fokozatra. Vágj egy 35×40 cm-es sütőpapírdarabot (akkora legyen, mint a tepsid).
Tedd a tésztát a sütőpapír közepére, fedd le egy másik sütőpapírdarabbal, és nyújtsd ki a tésztát a tepsi méretére. Távolítsd el a felső papírt, majd emeld át a tésztát a tepsibe az alsó papírral együtt.
Öntsd a túrókrémet a tésztára, és egyengesd el egyenletesen. Süsd 30 percig az előmelegített sütőben.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!