Így termesztheted fillérekből egyszerűen az otthonodban a világ legdrágább fűszerét
A sáfrány, tudományos nevén Crocus sativus, egy nagyon értékes fűszer. Híres élénk színéről, egyedi ízéről és számos egészségügyi előnyéről. Bár gyakran hatalmas mezőkre gondolunk, mint termőhelyre, sáfrányt sikeresen lehet termeszteni otthon is, edényekben. Ez a módszer az egzotikus kertészkedést is elérhetővé teszi azok számára, akik csak korlátozott területtel rendelkeznek.
A megfelelő edények kiválasztása
A megfelelő edény kiválasztása az első fontos lépés a sáfrány termesztési útján. A sáfrány kiválóan fejlődik jól szellőző edényekben, amelyek legalább 15 cm mélyek és 20-30 cm átmérőjűek. Fontos, hogy az edények rendelkezzenek megfelelő vízelvezető lyukakkal. A terrakotta vagy légáteresztő szövetből készült cserepek ideálisak, mivel lehetővé teszik a talaj egyenletesebb kiszáradását, így megakadályozva a gyökerek rothadását.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!