7. lépés: Metszés és gondozás
Metssze meg csillagánizsfáját a nyugalmi időszakban, hogy fenntartsa méretét és ösztönözze a növekedés érdekében. Távolítson el minden elhalt vagy beteg ágat, és tetszés szerint formálja a fát.
8. lépés: A kihívások leküzdése
Légy türelmes a csillagánizssal; lassan növekszik, és több évbe telhet, mire gyümölcsöt terem. Ügyeljen a kártevőkre, például a levéltetvekre. Használjon szerves peszticideket a fertőzések kezelésére, különösen mivel ez egy fűszernövény.
9. lépés: Betakarítás
A csillagánizs termései készen állnak a betakarításra, amikor vörösesbarna színűvé érik és kissé kinyílnak. Az egész csillagot levágjuk a fáról, majd hagyjuk hűvös, sötét helyen megszáradni.
10. lépés: Tárolás
Miután megszáradt, tárolja a csillagánizst légmentesen záródó edényben, távol a közvetlen napfénytől és nedvességtől. Megfelelő tárolás esetén a csillagánizs akár egy évig is megőrzi ízét.
További érdekességek:
Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik