hirdetés
További tanácsok
Noha a hideg tárolás hasznosnak tűnhet, a burgonya hűtőben tartása nem ajánlott, mert a hideg hőmérséklet hatására a keményítő cukorrá alakul, ami főzéskor rákkeltő anyagokat eredményezhet. Emellett kerüljük, hogy a burgonya olyan ételek közelében legyen, amelyek érzékenyek az etilénre, például hagyma, dinnye vagy brokkoli, mert ezek gyorsabban megromlanak.
Egyéb élelmiszertartósítási tippek
Az almával való burgonyatárolás mellett más egyszerű trükkök is léteznek az élelmiszerek eltarthatóságának növelésére:
- Garnélarák: Töltsünk meg egy üres üdítős üveget vízzel, tegyük bele a garnélákat, és fagyasszuk le, így akár egy évig frissek maradnak.
- Brokkoli: Áztassuk vízbe, hogy tovább megőrizze frissességét.
- Hagyma: A hagyma eltarthatósága növelhető, ha zokniban tároljuk.
- Banán: A szár köré tekert zacskó segít megakadályozni a penészedést.