A sáfrány betakarítása
A sáfrány virágai évente egyszer nyílnak 1-2 hétig, jellemzően ősszel. Minden virág három vörös stigmát hoz, amelyek a sáfrány fűszerei. Azon a napon szedje le a stigmákat, amikor a virágok kinyílnak, csipesszel, és szárítsa meg őket papírtörlőn, távol a közvetlen napfénytől. Tárolja a szárított sáfrányt légmentesen záródó edényben, fénytől távol, hogy megőrizze ízét és színét.
Gondozás egész évben
A virágzási időszak után a sáfrány sárgulni kezd, és elpusztul. Ez a visszaesés természetes. Csökkentse minimálisra az öntözést ebben a nyugalmi szakaszban. Minden évben fontolja meg a gumók átültetését és a talaj feltöltését, hogy megakadályozza a túlzsúfoltságot és a tápanyagok megújulását.
Türelemmel és megfelelő gondozással a sáfrányok felvirágoznak, és megtermik azt az áhított fűszert, amely évezredek óta fűszerezi az ételeket és színes konyhákat.
További érdekességek:
Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik