6 jótanács, hogy biztosan jól sikerüljön
1. Válasszuk ki a megfelelő minőségű rizst és mossuk át. Szűrőben vagy egy edényben is átmoshatjuk, a lényeg, hogy a víz már átlátszó tiszta legyen. Így megszabadulunk a felesleges keményítőtől és nem fog ragadni.
2. Ha nem szeretnénk megmosni, meg is piríthatjuk főzés előtt kevés olajon. Hevítsük fel az olajat és utána öntsük rá a rizst, addig kevergessük míg az olaj bevonja a szemeket. Addig jó pirítani, amíg a matt fehér színek halvány zsemleszínt nem kapnak.
Ezt olvastad már? 10 háziasszonyból alig 3 ismeri a tökéletes fasírt titkát. Pedig nem egy nagy ördöngösség
3. Válasszunk olyan edényt, amiben a rizs jól elterülhet és a gőznek is van elég hely a fedő alatt, lefedhető serpenyő vagy lábas is ideális lehet.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!