Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Így lesz tökéletes a párolt rizs, ettől lesz pergős és isteni finom, soha többé nem lesz ragacsos!

Így lesz tökéletes a párolt rizs
hirdetés

A boltok polcain nagyon sok féle rizs kapható, vásárláskor és főzéskor könnyítsd me ga saját dolgodat és figyeld meg a rizs alakját.

Hosszú szemű rizs: 4-5-ször hosszabb, mint a széles. A legjobb választás például rizses húshoz. Pergős köretnek ideális az aromás jázminrizs és a basmati fajta is.

Közepesen hosszú szemű rizs: 2-3-szor hosszabb, mint széles. Kevesebb víz szükséges hozzá, hamarabb megpuhul, mint a hosszú szemű fajta, és enyhén tapadós lesz. Ha finom rizottót szeretnénk készíteni, a legjobb az olasz arborio és carnaroli, míg paellához a spanyol Arroz Bomba és Valencia fajtát ajánljuk.

Ez is érdekelhet: 7 különleges köret, ha már unod a megszokottat

Rövid szemű rizs: Hossza széle szinte egyforma. Az ilyen gömbölyű fajták nagyon jók szusihoz, mert főzéskor a szemek jobban összetapadnak, majd később szobahőmérsékleten sem keményednek meg.

6 jótanács, hogy biztosan jól sikerüljön

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

2 / 4

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!