Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Így lesz mindig tökéletes a muffinod – Ezt a 8 titkot ismerned kell

hirdetés

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 0,6 dl olaj

A forma előkészítéséhez

  • Vaj

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, a sót és a sütőport, majd keverjük össze őket. Egy másik tálban keverjük össze a tejet, a tojást és a cukrot, majd adjuk hozzá az olajat, és alaposan dolgozzuk össze.

Öntsük a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és addig keverjük, amíg sűrű tészta nem lesz belőle. Nem baj, ha kicsit csomós marad – a muffin a sütés során „összeáll”.

Ízlés szerint adjunk hozzá csokoládét vagy gyümölcsöt (kb. 20 dkg-ot vesz fel ez a tészta), és lazán keverjük bele. Vajazzuk ki a muffinsütő forma tetejét, hogy a megemelkedett muffinokat könnyen ki tudjuk majd emelni. Helyezzünk muffinpapírokat a mélyedésekbe.

Kanalazzuk a tésztát a muffinpapírokba. Egy fagyiskanál vagy három púpozott evőkanálnyi tészta elegendő egy muffinra – a formákat kb. háromnegyedig töltsük.

Helyezzük a formát az előmelegített sütőbe, és süssük 25 percig, vagy amíg a muffinok aranybarnára nem sülnek. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy elkészültek-e.

Vegyük ki a formát a sütőből, és hagyjuk a muffinokat hűlni, mielőtt kivennénk őket a papírból.

Ez a nagyi csörögefánk receptje, amiért mindenki sorban fog állni

    4 / 4

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!