Fontos a pihentetés
Tudjuk, hogy mindenki izgatottá válik, amint kész a kocsonyalé, és azonnal a szűréshez folyamodna, de álljunk meg egy kicsit! Ha lehúztad a tűzhelyről, akkor fél órára pihentesd a levet azért, hogy az apró részecskék le tudjanak ülepedni az aljára. Ezt követően pedig egy sűrű szövésű szűrőn adagold a levet, de vigyázz, hogy ne kavarodjon fel, majd behelyezhető a hűtőbe.
Mindenképp hallgass ezekre a tanácsokra, és mutasd meg a családodnak, hogy milyen szép tiszta remegős kocsonyát tálalsz eléjük. Tudni kell azért azt is, hogy kocsonyához felhasznált húsnak zsírokban és kollagénben bővelkednie kell, így emiatt nem elvárható, hogy száz százalékban átlátszó lesz a kocsonya.
Az már megfelelő, ha tisztán látható a „zselé” alatti rész, így már gyorsan világossá válik, hol található meg a legfinomabb rész a tányérban!
Ajánló: Nálunk elmaradhatatlan étel a hagymás sült vér – így készül