Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Így készül az igazi szabolcsi lapcsánka

Így készül az igazi szabolcsi lapcsánka
hirdetés

Így készül az igazi szabolcsi lapcsánka

A lapcsánka, vagy más néven krumpliropogós, tócsni, krumplipalacsinta, cicege, egy régi kedvenc, amelyet számos néven ismerünk és szeretünk. Eredetileg főleg a szerényebb háztartások alapanyagaiból – krumpliból, lisztből, tojásból, sóból, borsból és olajból – készült, és az olajban sült, reszelt burgonyából készült ropogós íz mindenkit meghódított. Idővel a tócsni is megújult, és ma már nem csak krumpliból készülhet, hanem bármilyen zöldségből, így akár tökből, cukkiniből vagy édesburgonyából is.

Ajánló: 12 retro sütemény nagymamám receptes könyvéből, ami örök kedvenc marad

Az eredeti lapcsánka általában ducibbra, bő zsiradékban sül, míg a modern változatokat gyakran kevesebb olajjal, palacsintaszerűen sütik. Tálaláskor gyakran kíséri mártogatós, de szórhatunk rá sajtot vagy kanalazhatunk rá tejfölt is.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

1 / 4

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!