Így készül az igazi szabolcsi lapcsánka
A lapcsánka, vagy más néven krumpliropogós, tócsni, krumplipalacsinta, cicege, egy régi kedvenc, amelyet számos néven ismerünk és szeretünk. Eredetileg főleg a szerényebb háztartások alapanyagaiból – krumpliból, lisztből, tojásból, sóból, borsból és olajból – készült, és az olajban sült, reszelt burgonyából készült ropogós íz mindenkit meghódított. Idővel a tócsni is megújult, és ma már nem csak krumpliból készülhet, hanem bármilyen zöldségből, így akár tökből, cukkiniből vagy édesburgonyából is.
Ajánló: 12 retro sütemény nagymamám receptes könyvéből, ami örök kedvenc marad
Az eredeti lapcsánka általában ducibbra, bő zsiradékban sül, míg a modern változatokat gyakran kevesebb olajjal, palacsintaszerűen sütik. Tálaláskor gyakran kíséri mártogatós, de szórhatunk rá sajtot vagy kanalazhatunk rá tejfölt is.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!