Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Így készül az igazi slambuc: annyiszor lepirítva, hogy gombóccá álljon össze

hirdetés

Elkészítés:

Kockázd fel a füstölt szalonnát, és olvaszd ki a zsírját egy mély serpenyőben vagy lábasban. A ropogósra sült szalonnadarabokat szedd ki és tedd félre.

A visszamaradt zsiradékban pirítsd hólyagosra a lebbencstésztát. Fontos, hogy a tészta aranybarnára süljön. Ha kész, szedd ki, és tedd félre.

Az edényben lévő zsiradékhoz add az aprított hagymát, és pirítsd aranysárgára. Dobj hozzá egy feldarabolt paprikát, és pirítsd együtt, hogy átvegye az ízeket.

Add vissza a pirított tésztát és a szalonnát az edénybe. Tedd bele a kockára vágott burgonyát, majd szórd meg őrölt pirospaprikával, és alaposan keverd össze.

Önts hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje az alapanyagokat. A paradicsomot reszeld bele a lábosba, így a héja a kezeden marad. Add hozzá a sót és a borsot ízlés szerint.

Főzd a slambucot alacsony lángon, amíg az összes víz elpárolog. A főzés során csak az elején keverd meg, később már ne, hogy az étel ne törjön össze.

Amikor alig maradt folyadék, add hozzá a karikára vágott kolbászt. Ez ízt és gazdagságot ad az ételnek.

Ez a slambuc készítésének egyik legfontosabb lépése. Kezd el pirítani az ételt, majd rázogatással vagy dobálással fordíts rajta, hogy minden oldala megpiruljon. Az igazi slambucot állítólag 33-szor kell megfordítani, hogy a külseje pirult, a belseje pedig szaftos legyen.

    Tálalás:

    A slambucot gombócszerű formában vagy rétegesen tálald. Kovászos uborkával az igazi, de bármilyen savanyúság remekül illik hozzá. Próbáld ki, és élvezd a magyar konyha egyik legkülönlegesebb fogását!

    Ajánló: 10 tipp, amitől olyan lesz az almás pitéd, mint gyerekkorodban

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!