Elkészítés
Először is melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy kis lábasba tegyük fel a vizet forrni, mivel a tészta hozzávalóit gőz fölött kell elkészítenünk. Hőálló edénybe tegyük bele a cukrot, a kakaóport, a tojásokat, a mézet és a vajat, majd avízgőz fölött addig kevergessük, amíg a vaj és a cukor teljesen el nem olvad. A lisztet és a szódabikarbónát egy nagy tálba keverjük össze majd öntsük hozzá a vajas keveréket, és először kézi robotgéppel, majd kézzel gyúrjuk addig, amíg a tészta össze nem áll teljesen.
Ez is érdekelhet: Mindig van egy gömb alufólia a fürdőszobámban, azóta én már sosem idegeskedem megoldja a legnagyobb problémám
A tésztát 3 egyforma adagra osszuk szét, és sütőpapíron 2-3 mm vastag téglalappá nyújtsuk ki. Húzzuk át a tésztalapokat sütőpapírral együtt a tepsire és villával szurkáljuk meg, hogy sülés közben ne véletlenül se púposodjon fel. A tepsiket egyenként az előmelegített sütőbe tegyük be és 10-15 perc alatt süssük készre. Először még lehet puhák, de ha teljesen kihűlnek, meg fognak keményedni.
Amíg elkészülnek a mézes lapok, megcsináljuk a krémeket. Ehhez a pudingporokat külön-külön sűrűre kell főzzük a tejjel, majd lefolpackozva a tetejüket tegyük félre pihenni, hogy teljesen kihűljön. A puha vajat habosítsuk porcukorral, és keverjük össze kézi robotgéppel a vaníliás pudinggal. Ugyanezt tegyük meg a puncs pudinggal is.
A következő lépés a tészta összeállítása:
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!