Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

A falusi háziasszony elárulta: így készül az igazi házi sűrített paradicsom

így készül az igazi házi sűrített paradicsom
hirdetés

Elkészítés:

Először is mossuk meg a paradicsomokat, távolítsuk el a szárukat, és vágjuk őket szeletekre. Tegyük a szeletelt paradicsomokat egy fazékba, és főzzük kb 20 percig. Ezután tegyük át egy finom szitával ellátott szűrőbe, hogy hagyjuk, hogy lecsepegjen. Turmixoljuk össze egy turmixgéppel, majd adjunk hozzá 1 evőkanál paprikát, 1/3 teáskanál őrölt fekete borsot, 1 evőkanál cukrot és 1/2 teáskanál sót. Ha jól összekevertük, főzzük további 20-40 percig.

Tegyük az egészet egy dupla rétegű gézzel bélelt szűrőbe, és hagyjuk, hogy lecsepegjen a maradék víz, vagy paradicsom lé is belőle, amit egyébként megéri felhasználni (én ezt a levet nem dobom ki, hanem nagyon jól használom a téli paradicsomkonzervekhez – hihetetlenül finom lesz). A forró sűrített paradicsompürét töltsük üvegekbe, majd sterilizáljuk 5-10 percig. Zárjuk le jól a steril fedőkkel, és tároljuk a kamrában vagy a pincében.

Ez is érdekelhet: 

Az eredeti falusi recept: Így készül az igazi retro fasírt

7 különleges köret, ha már unod a megszokottat

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!