Így készül a tökéletes palacsinta, olyan puha és könnyű mintha piskóta lenne
A palacsintaalap elkészítése és sütése egyszerűnek tűnik, de bizony becsapós is tud lenni. A tészta alapos összedolgozása, a megfelelő hőfokú olajon sütés ellenére is adódnak problémák. Legtöbbször vagy túl vastagra sikeredik, esetleg odaragad a serpenyő aljához, az állaga száraz vagy rágós, s az íze sem tökéletes. Ezért jó, ha ismerünk néhány, már nagyanyáink és a mesterszakácsok által kipróbált trükköt a tökéletes palacsinta elkészítéséhez. Tehát kezdjük az elején!
Bizony a palacsinta esetében is az alapoknál kell kezdeni. Először is fontos egy jó serpenyő, ha lehet tefált használjunk, amelyikben nem ragad le a tészta. Aztán jöhetnek a hozzávalók. Legtöbben a klasszikus alapreceptre esküsznek, pedig a palacsintának is többféle változata létezik. Íme néhány ezek közül.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!