Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Így készül a legfinomabb mézes sütemény, a Lajcsi szelet

Így készül a legfinomabb mézes sütemény, a Lajcsi szelet
hirdetés

Elkészítés

Tészta elkészítése

A tészta hozzávalóit (kivéve a lisztet) gőz fölött 5 percig kevergetjük, amíg homogén állagot nem kapunk. Levesszük a gőzről, hozzáadjuk a lisztet, és összegyúrjuk. Az így kapott massza kissé ragacsos lesz – ez teljesen normális. A tésztát három részre osztjuk, és mindegyikből vékony lapokat sütünk.

    Krém elkészítése

    A puncs és vaníliás pudingokat külön-külön, fél liter tejben megfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A lágy margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a keveréket két részre osztjuk, és a kihűlt pudingokhoz adjuk. Így két különböző színű és ízű krémet kapunk.

      Rétegezés

      Az elkészült lapokat a puncsos és vaníliás krémmel rétegezve megtöltjük. A tetejére gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonó csokoládét, hozzákeverjük a napraforgó olajat, és egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején.

      Hűtőbe tesszük, hogy a krémek megdermedjenek, és az ízek összeérjenek. Fogyasztás előtt érdemes pár órát pihentetni, hogy a sütemény tökéletes állagot kapjon.

      Krémes piskótaszelet recept: én így szeretem, mikor jó sok krém van benne

      Így készül a legfinomabb habroló

      2 / 2

      Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

      Ez tetszett, megosztom!
      hirdetés
      hirdetés
      error: Content is protected !!