Elkészítés
Tészta elkészítése
A tészta hozzávalóit (kivéve a lisztet) gőz fölött 5 percig kevergetjük, amíg homogén állagot nem kapunk. Levesszük a gőzről, hozzáadjuk a lisztet, és összegyúrjuk. Az így kapott massza kissé ragacsos lesz – ez teljesen normális. A tésztát három részre osztjuk, és mindegyikből vékony lapokat sütünk.
Krém elkészítése
A puncs és vaníliás pudingokat külön-külön, fél liter tejben megfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A lágy margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a keveréket két részre osztjuk, és a kihűlt pudingokhoz adjuk. Így két különböző színű és ízű krémet kapunk.
Rétegezés
Az elkészült lapokat a puncsos és vaníliás krémmel rétegezve megtöltjük. A tetejére gőz fölött megolvasztjuk a tortabevonó csokoládét, hozzákeverjük a napraforgó olajat, és egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején.
Hűtőbe tesszük, hogy a krémek megdermedjenek, és az ízek összeérjenek. Fogyasztás előtt érdemes pár órát pihentetni, hogy a sütemény tökéletes állagot kapjon.
Krémes piskótaszelet recept: én így szeretem, mikor jó sok krém van benne