A tésztát tegyük bele egy tiszta, enyhén olajozott tálba és takarjuk le nedves ruhával, majd meleg helyen kb 1-2 órát pihenni amíg meg nem kell, vagy amíg a tészta a duplájára nem nő. A megkelt tésztát szurkáljuk meg, hogy a felesleges légbuborékok kiszabaduljanak, majd formázzunk belőle cipót vagy egy nekünk tetszőleges formát.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire esetleg egy kivajazott tepsibe. A megformázott tésztát takarjuk le egy kendővel, és még hagyjuk pihenni 30-40 percig. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Süssük a kenyeret 30-40 percig, amíg a héja aranybarna nem lesz. Kopogtatással is letesztelhetjük, hogy kész e. Vegyük ki a kenyeret a sütőből és szeletelés előtt hagyjuk kihűlni egy rácson.
Ez is érdekelhet:
A tökéletes piskóta 3 titka: amióta így sütöm nem esik össze és gyönyörű magas lesz
Sztárszakács elárulta a titkot, hogyan nem szárad ki a rántott hús sütés közben