Elkészítés:
Néhány evőkanálnyi zsiradékon, a fedő alatt pároljuk üvegesre a felaprított, sóval megszórt vöröshagymát. Amennyiben szükséges, egy kevés vizet is adhatunk hozzá, hogy teljesen megpuhuljon. Amikor a hagyma elkészül, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és fél percig kevergetve pirítsuk meg. Ezután vegyük le a tűzről, szórjuk meg őrölt pirospaprikával, jól keverjük el és adjunk hozzá egy kevés vizet..
Tegyük bele a feldarabolt körmöt. Fűszerezzük őrölt köménnyel, pici sóval, borssal, dobjunk bele babérlevelet, és fedő alatt, kis lángon főzzük, közben mindig pótoljuk az elfőtt folyadékot.
Körülbelül háromnegyed óra múlva tegyük hozzá a felkockázott csülköt is, kockázzuk bele a paradicsomot és a paprikát, adjunk hozzá még egy kis vizet, és együtt főzzük készre.
Ha már annyira puha, hogy ki lehet húzni a csontot a körömből, akkor levehetjük a lángról. A babérlevelet kidobjuk. Főtt krumpli vagy friss kenyér és savanyúság illik mellé.
Jó étvágyat kívánunk!
Ez is érdekelhet: A citrommag 10 lenyűgöző előnye: apró kincs a táplálkozásban