ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Így készül a falusi csülkös körömpörkölt, ettől a hozzávalótól lesz igazán tocsogós és szaftos

Így készül a falusi csülkös körömpörkölt
hirdetés

Elkészítés:

Néhány evőkanálnyi zsiradékon, a fedő alatt pároljuk üvegesre a felaprított, sóval megszórt vöröshagymát. Amennyiben szükséges, egy kevés vizet is adhatunk hozzá, hogy teljesen megpuhuljon. Amikor a hagyma elkészül, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és fél percig kevergetve pirítsuk meg. Ezután vegyük le a tűzről, szórjuk meg őrölt pirospaprikával, jól keverjük el és adjunk hozzá egy kevés vizet..

Tegyük bele a feldarabolt körmöt. Fűszerezzük őrölt köménnyel, pici sóval, borssal, dobjunk bele babérlevelet, és fedő alatt, kis lángon főzzük, közben mindig pótoljuk az elfőtt folyadékot.

Körülbelül háromnegyed óra múlva tegyük hozzá a felkockázott csülköt is, kockázzuk bele a paradicsomot és a paprikát, adjunk hozzá még egy kis vizet, és együtt főzzük készre.

Ha már annyira puha, hogy ki lehet húzni a csontot a körömből, akkor levehetjük a lángról. A babérlevelet kidobjuk. Főtt krumpli vagy friss kenyér és savanyúság illik mellé.

Jó étvágyat kívánunk!

Ez is érdekelhet: A citrommag 10 lenyűgöző előnye: apró kincs a táplálkozásban

3 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!