Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Így főzd be a padlizsánt télire úgy, ahogy egy profi teszi

Így főzd be a padlizsánt télire úgy, ahogy egy profi teszi
hirdetés

A fokhagyma és a petrezselyem előkészítése:

Pucold meg a fokhagymát és vágd vékony szeletekre. Aprítsd fel a petrezselymet.

Az üvegek megtöltése:

A sterilizált befőttesüvegekbe tegyél egy réteg padlizsánt, majd néhány szelet fokhagymát, egy kis petrezselymet és, ha szeretnéd, néhány darab csípős paprikát. Folytasd a rétegezést, amíg meg nem telik az üveg, hagyva körülbelül 1-2 cm helyet az üveg szélétől.

Az olaj hozzáadása:

Önts olajat a padlizsánra, amíg teljesen ellepi őket. Ügyelj arra, hogy ne maradjanak levegőbuborékok. Használhatsz egy kanalat vagy egy pálcikát, hogy óvatosan nyomkodd le a padlizsánt az olajba.

Az üvegek lezárása:

Zárd le jól az üvegeket a sterilizált fedőkkel. Tedd az üvegeket forró vízfürdőbe 10-15 percre, hogy biztosítsd a megfelelő lezárást és megelőzd a baktériumok elszaporodását.

Ezek is érdekelhetnek:Mimóza szelet recept, nálunk ez a retro favorit

Tárolás:

Hagyd, hogy az üvegek teljesen kihűljenek szobahőmérsékleten. Miután kihűltek, tárold őket hűvös és sötét helyen.

Tippek:

Győződj meg róla, hogy minden eszköz és üveg jól sterilizált, hogy megelőzd a szennyeződést. A padlizsánbefőtt fogyasztható önmagában, köretként vagy különböző salátákban és ételekben. A még gazdagabb íz elérése érdekében adhatsz hozzá más aromás fűszernövényeket is, mint például oregánót vagy kakukkfüvet. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek:Egy kis dinnye süti, sütés nélkül, új kedvenc lett

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!