A fokhagyma és a petrezselyem előkészítése:
Pucold meg a fokhagymát és vágd vékony szeletekre. Aprítsd fel a petrezselymet.
Az üvegek megtöltése:
A sterilizált befőttesüvegekbe tegyél egy réteg padlizsánt, majd néhány szelet fokhagymát, egy kis petrezselymet és, ha szeretnéd, néhány darab csípős paprikát. Folytasd a rétegezést, amíg meg nem telik az üveg, hagyva körülbelül 1-2 cm helyet az üveg szélétől.
Az olaj hozzáadása:
Önts olajat a padlizsánra, amíg teljesen ellepi őket. Ügyelj arra, hogy ne maradjanak levegőbuborékok. Használhatsz egy kanalat vagy egy pálcikát, hogy óvatosan nyomkodd le a padlizsánt az olajba.
Az üvegek lezárása:
Zárd le jól az üvegeket a sterilizált fedőkkel. Tedd az üvegeket forró vízfürdőbe 10-15 percre, hogy biztosítsd a megfelelő lezárást és megelőzd a baktériumok elszaporodását.
Ezek is érdekelhetnek:Mimóza szelet recept, nálunk ez a retro favorit
Tárolás:
Hagyd, hogy az üvegek teljesen kihűljenek szobahőmérsékleten. Miután kihűltek, tárold őket hűvös és sötét helyen.
Tippek:
Győződj meg róla, hogy minden eszköz és üveg jól sterilizált, hogy megelőzd a szennyeződést. A padlizsánbefőtt fogyasztható önmagában, köretként vagy különböző salátákban és ételekben. A még gazdagabb íz elérése érdekében adhatsz hozzá más aromás fűszernövényeket is, mint például oregánót vagy kakukkfüvet. Jó étvágyat!
Ezek is érdekelhetnek:Egy kis dinnye süti, sütés nélkül, új kedvenc lett