ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Így főzd be a padlizsánt télire úgy, ahogy egy profi teszi

Így főzd be a padlizsánt télire úgy, ahogy egy profi teszi
hirdetés

Így főzd be a padlizsánt télire úgy, ahogy egy profi teszi

Hozzávalók:

  • 2 kg padlizsán
  • 1 liter víz
  • 250 ml almaecet vagy fehérborecet
  • 100 g só
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csípős paprika (opcionális, a pikáns ízért)
  • 200 ml olívaolaj vagy napraforgóolaj
  • Sterilizált befőttesüvegek

Ezek is érdekelhetnek:Finom roppanós tepertő, a belseje is átsül, nálunk rég így készül

Elkészítés:

A padlizsán előkészítése: Mosd meg jól a padlizsánokat és vágd őket körülbelül 1 cm vastag szeletekre vagy kockákra, ízlés szerint. Szórj sót a padlizsán szeletekre, és hagyd őket lecsöpögni egy szűrőben körülbelül 1-2 órán át. Ez a lépés segít eltávolítani a padlizsán keserűségét.

A padlizsán blansírozása:

Egy nagy fazékban forralj fel 1 liter vizet ,250 ml ecettel és 100 g sóval. Amikor a keverék elkezd forrni, add hozzá a padlizsánokat, és főzd 2-3 percig. Vedd ki a padlizsánokat, és tedd őket egy szűrőbe, hogy jól lehűljenek és lecsöpögjenek.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!