Elkészítés
Morzsoljuk el a zsírt a liszttel, majd adjuk hozzá a tejfölt és a sót. Az alapanyagokat alaposan gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. A tésztát 20 percre tegyük a hűtőbe pihenni.
Vegyük ketté a tésztát, és az egyik adagot nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagságúra. Egy 9-10 cm átmérőjű pohárral szaggassuk ki a tésztakorongokat.
Töltsük meg a korongokat ízlés szerinti töltelékkel, például túróval, lekvárral vagy mákkal. Tekercseljük fel a megtöltött tésztát, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd süssük a süteményeket kb. 20 percig, amíg halvány aranybarna színt kapnak (nem szükséges pirosra sütni).
Még forrón forgassuk meg a süteményeket vaníliás porcukorban, hogy ízletes bevonatot kapjanak.
Ez az adag körülbelül 2 tepsi süteményt eredményez, és körülbelül 70 db lesz belőle, ha a leírás szerint készítjük.
Forrás: Kovács Icu Ilona
Krémes piskótaszelet recept: én így szeretem, mikor jó sok krém van benne